Stoppen met roken

stoppen met roken door acupunctuur. Het is mogelijk!Bent u goed gemotiveerd om te stoppen met roken?
Maar kunt u wel wat hulp gebruiken om de poging te laten slagen?

Dan is acupunctuur een goede steun in de rug! Met acupunctuur kunt u de ontwenningsverschijnselen verminderen en is uw kans van slagen een stuk groter!

Ontwenningsverschijnselen

Vaak hebben mensen die proberen te stoppen met roken veel last van ontwenningsverschijnselen. Prikkelbaarheid, slapeloosheid, eetbuien, problemen met de stoelgang zijn veelgehoorde klachten tijdens een stoppoging.

De nicotine zorgt tijdens het roken voor een direct genotsgevoel, omdat het het vrijkomen van dopamine in de hersenen stimuleert.

Doordat deze aanvoer van nicotine wegvalt wanneer je stopt met roken kunnen de hersenen gaan protesteren en neemt de hunkering naar  een sigaret toe. De ontwenningsverschijnselen duren meestal een week of 3. Daarna raakt het lichaam langzaam gewend aan de nicotine-loze situatie

Duur van de behandelingen

Ik behandel meestal 3 keer met zowel klassieke acupunctuur als oor-acupunctuur. Na 3 behandelingen bekijken we samen hoe het gaat en hoeveel behandelingen er nog nodig zijn. Maar vaak zijn 3 behandelingen voldoende om de ergste afkickverschijnselen te verminderen.

Het is raadzaam voordat u komt voor de eerste behandeling wat meer te begrijpen over uw verslaving. Daarom raad ik u van harte aan om naast acupunctuur ook een boek te lezen over stoppen met roken (bijvoorbeeld “stoppen met roken” van Allen Car, of : “de opluchting” van J. Geurtz)

Raak niet ontmoedigd omdat u al vaker geprobeerd hebt te stoppen met roken! Probeer het vooral opnieuw met acupunctuur en u houdt het makkelijker vol!

Hoe kan acupunctuur helpen bij stoppen met roken?

Het is vooral belangrijk dat u gemotiveerd bent om te stoppen en zo ontspannen mogelijk bent. Bij dit laatste kan acupunctuur veel betekenen.

Acupunctuur helpt bij het verminderen van afkickverschijnselen, geeft meer rust in het hoofd en maakt het makkelijker om de eerste weken door te komen zonder terugval.

Verder zijn er talloze tips en trucs om de poging te laten slagen als u de hunkering naar een sigaret voelt opkomen:

  • Verwijder alles uit uw huis dat met roken te maken heeft. Zorg dat u niet in de verleiding raakt om er een op te steken.
  • Drink tijdens de eerste weken geen/ weinig alcohol en decafé i.p.v. koffie, aangezien caffeine de trek in een sigaret vaak doet toenemen.
  • Prik een datum en hou daaraan vast.
  • Kondig uw omgeving aan dat u stopt.
  • Beloon uzelf bijvoorbeeld elke week dat u niet heeft gerookt met het geld dat u nu overhoudt.
  • Schrijf uw motivatie op briefjes die u overal ophangt of bij u draagt.
  • Verzin een gezond alternatief, zoals: sporten, wandelen, yoga, drink een kopje thee, neem een kauwgum etc.

Maak ook een frisse start en bel voor een afspraak :

Saskia Schuijt:

Tel : 06 – 41 42 1791
email: saskia.schuijt@gmail.com