Menopauze en overgangsklachten.

Menopauze en overgangsklachten.

Ik behandel in mijn acupunctuurpraktijk vaak vrouwen met overgangsklachten. Heel vaak met goed resultaat!

Vaak merken ze al na een paar behandelingen een flinke verbetering. Overgangsklachten worden minder hevig en komen minder vaak voor na acupunctuur.Acupunctuur tegen menopauze of overgang

Overgang en verandering in hormoonhuishouding

De overgang is een natuurlijke verandering in het lichaam en in de hormoonhuishouding van de vrouw.

De menstruatie wordt onregelmatiger en als deze uiteindelijk een jaar lang uitblijft spreken we van menopauze.

Meestal begint de overgang rond het  45e levensjaar en het kan soms wel 5 tot 10 jaar duren.

De aanmaak van de hormonen oestrogeen en progesteron nemen af tijdens de overgang. Deze  verminderde oestrogeenproductie zorgt voor een verandering in uw menstruatie cyclus.

Het wegvallen van de beschermende werking van oestrogeen kan ook botontkalking veroorzaken en een verhoogde kans op ontstekingen geven na de menopauze.

Overgangsklachten en balans.

De overgang  is een natuurlijke transformatie van de vruchtbare leeftijd naar een nieuwe levensfase. Het is een tijd waarin je de balans kunt opmaken over wat je bereikt hebt tot nu toe. Je kunt eens kijken waar je tevreden over bent en waar je misschien iets aan wilt/moet gaan veranderen.

Het is ook een fase waarin de rol verandert van opbouwen ( van materiële zaken, carriere, gezinsleven, opvoeden)  naar een andere rol in het leven. Deze fase kan zonder problemen verlopen maar bij een groot deel van de vrouwen kan dit een tijd zijn waarin de balans even zoek is.

Klachten tijdens de overgang

Klachten  die vaak voorkomen in de overgang zijn: slecht slapen, opvliegers, nachtelijk zweten, hartkloppingen, vermoeidheid, spier- en gewrichtsklachten,  verminderde seksuele behoefte, gewichtstoename en een emotionele disbalans.

Erg vervelend voor uzelf en soms ook voor uw omgeving. Overgangsklachten kunnen een flinke impact hebben op uw kwaliteit van leven.

Acupunctuur kan overgangsklachten helpen verminderen.

Door middel van acupunctuur wordt de hormoonhuishouding weer in balans gebracht. Om in acupunctuur-termen te spreken: de Yinne energie wordt gevoed en de stagnatie van energie wordt opgeheven. Daardoor nemen klachten vanzelf af.

Ook kunt u lifestyle adviezen krijgen om de klachten verder te verminderen.

U zult na een aantal sessies merken dat uw klachten in frequentie en hevigheid afnemen. En u zult er achter komen dat de overgang ook best soepel kan verlopen zonder heftige klachten of gebruik van hormonen.

Voor meer informatie of een afspraak bel Saskia op 06 – 4142 1791 of mail saskia.schuijt@gmail.com.