Maagklachten

Maagklachten

Het maag-darmstelsel is een geweldig systeem! Het zorgt ervoor dat eten wordt omgezet in energie. Wat overblijft wordt via de darmen weer naar buiten afgevoerd.

Het voedsel wordt tijdens het kauwen met speeksel vermengd en in de maag met maagzuur. In de maag wordt het nog kleiner gekneed voordat het verder het darmstelsel ingaat.

Als dit systeem niet goed werkt kunt u last krijgen van brandend maagzuur, misselijkheid of buikpijn.

Maagzuur is nodig om voedsel te verteren en bacteriën in het voedsel te doden. Maar het kan ook veel klachten geven en zelfs schade aanrichten als het voor langere periode in de slokdarm terecht komt.

Oorzaken van maagklachten

De oorzaken van maagklachten kunnen heel uiteenlopend zijn. Vaak is er wel een relatie te leggen met eetgedrag (te veel/ te snel/of onregelmatig eten).

Medicijngebruik, roken of alcohol zorgen er ook vaak voor dat maagklachten verergeren.

Vaak blijft voedsel dan langer in de maag zitten waardoor het maagzuur langer inwerkt op het slijmvlies wat daardoor geïrriteerd kan raken of het kan weer naar boven komen (oprispingen) en pijn in de maagstreek geven.

Acupunctuur bij maagklachten

De energie van de maagmeridiaan loopt normaal naar beneden. Door bovenstaande oorzaken kan deze energie stagneren of gaan rebelleren naar boven. Daardoor kunnen er klachten ontstaan als misselijkheid, oprispingen of maagpijn.

Maagklachten

Door acupunctuur in te zetten kan deze energie vaak weer in normale banen geleid worden en worden uw klachten opgelost op een natuurlijke manier.

We zullen tijdens de behandeling ook zeker kijken naar uw eetgewoontes, leefwijze en evt. stressfactoren.

Door hier beter bewust van te zijn kunt u uw maagklachten in de toekomst ook beter verhelpen of zelfs voorkomen wellicht.

Belt u gerust als u een afspraak wilt maken of meer informatie wilt:
Te bereiken op telefoon nummer: 06-4142 1791
of mailt u naar: saskia.schuijt@gmail.com