Blaasontsteking

Acupunctuur en blaasontsteking

chronische blaasontstekingBlaasontsteking is veel voorkomend, vooral bij vrouwen. Meestal gaat het om een acute blaasontsteking waarbij de E.coli een ontsteking veroorzaakt in de blaaswand. U krijgt dan antibiotica om de bacterie te doden. Maar soms heeft antibiotica niet het gehoopte resultaat of keren de blaasontstekingen steeds terug.

Als je een blaasontsteking bekijkt vanuit acupunctuur oogpunt gaat het vaak om een ophoping van damp/ hitte. Damp kan worden gezien als de bacterie. Een antibioticakuur kan dan wel helpen om de hitte (lees: de ontsteking) op te lossen maar het onderliggende probleem van het teveel aan damp wordt niet aangepakt. Bovendien heeft antibiotica vaak een negatief effect op de spijsvertering waardoor zelfs nog meer damp kan ontstaan. Een blaas-ontsteking kan dan zelfs chronisch van aard kan worden.

Patiënten blijven soms lange tijd vechten tegen de terugkerende blaas-ontsteking. Ze doen alles aan preventie en zijzelf en artsen weten vaak niet dat acupunctuur goed kan helpen.

Met Chinese geneeskunde is een hoop winst te behalen op dit gebied!

Door middel van een aantal acupunctuurbehandelingen, voedingstips of aanpassingen in uw leefwijze zult u hopelijk ook snel merken dat er verbetering optreedt.

Heeft u last van blaasontsteking? Bel Saskia voor meer informatie of een afspraak: 06 – 4142 1791 of mail naar saskia.schuijt@gmail.com.