Blaasontsteking

Acupunctuur en blaasontsteking

chronische blaasontstekingBlaasontsteking is veel voorkomend, vooral bij vrouwen. Meestal gaat het om een acute blaasontsteking waarbij de E.coli een ontsteking veroorzaakt in de blaaswand. U krijgt dan antibiotica om de bacterie te doden. Maar soms heeft antibiotica niet het gehoopte resultaat of keren de blaasontstekingen steeds terug.

Als je een blaasontsteking bekijkt vanuit acupunctuur oogpunt gaat het vaak om een ophoping van damp/ hitte. Damp kan worden gezien als de bacterie. Een antibioticakuur kan dan wel helpen om de hitte (lees: de ontsteking) op te lossen maar het onderliggende probleem van het teveel aan damp wordt niet aangepakt. Bovendien heeft antibiotica vaak een negatief effect op de spijsvertering waardoor zelfs nog meer damp kan ontstaan. Een blaas-ontsteking kan dan zelfs chronisch van aard kan worden.

Patiënten blijven soms lange tijd vechten tegen de terugkerende blaas-ontsteking. Ze doen alles aan preventie en zijzelf en artsen weten vaak niet dat acupunctuur goed kan helpen.

Met Chinese geneeskunde is een hoop winst te behalen op dit gebied!

Door middel van een aantal acupunctuurbehandelingen, voedingstips of aanpassingen in uw leefwijze zult u hopelijk ook snel merken dat er verbetering optreedt.

Ervaringen met acupunctuurbehandelingen

★★★★★
5 5 1
In 2008/2009 kreeg ik last van blaasontstekingen, waarbij ik tot aan 2015 jaarlijks meerdere antibioticakuren moest hebben. Na vele onderzoeken bij de uroloog, medicatie en behandelingen ben ik in februari 2015 begonnen met acupunctuur bij Saskia Schuijt. Sinds die eerste behandeling heb ik tot op heden geen blaasontsteking meer gehad, wat uitzonderlijk is gezien mijn voorgeschiedenis. Ik ben begonnen met wekelijkse behandelingen, die nu afgebouwd zijn naar iedere 2 maanden. Ik ben ontzettend blij dat deze behandeling mij zo heeft geholpen en ik al ruim een jaar geen antibiotica meer hoef te slikken. Iedereen die te maken heeft met (chronische) blaasontsteking raad ik aan om te beginnen met acupunctuur! Daarbij raad ik de praktijk van Saskia Schuijt aan, een erg prettige omgeving, een professionele en gastvrije benadering waar je je gelijk op je gemak voelt.