Miskramen

Herhaalde miskramen

Als een zwangerschap vroegtijdig eindigt in een miskraam is dat een emotioneel zware gebeurtenis, zeker als het herhaaldelijk voorkomt.

Oorzaken

Er zijn veel mogelijke oorzaken voor een miskraam: genetische afwijkingen van de foetus; hormonale problemen; niet goed verlopen innesteling; vleesboom of poliepen in de baarmoeder; een stollingsafwijking; hoge leeftijd van de moeder. Het is in dit geval altijd belangrijk dat er door uw verloskundige of gynaecoloog uitgezocht wordt wat de oorzaak is en die, als het mogelijk is, verholpen wordt.

Maar er zijn ook vrouwen die herhaalde miskramen hebben waarbij geen medische oorzaak te vinden is.

Hoe kan acupunctuur helpen?

Als een genetische afwijking de oorzaak is van een miskraam zal acupunctuur uiteraard niets doen. Als het vruchtje niet levensvatbaar is doet acupunctuur daar ook niets aan.Miskramen en acupunctuur

Maar voor vrouwen waarbij geen medische oorzaak voor herhaalde miskramen te vinden is kan acupunctuur een goede optie zijn. Door regelmatige behandelingen kan de bloedtoevoer naar de baarmoederwand verbeteren. De kwaliteit van sperma kan verbeteren. Het kan de rijping van eitjes stimuleren en het kan u hormonaal beter in balans brengen. Daarnaast zal acupunctuur er voor zorgen dat uw algehele energie verbetert en u zich meer ontspannen voelt.

Aantal acupunctuurbehandelingen

Het is aan te raden na een miskraam eerst een aantal acupunctuurbehandelingen te ondergaan om (in acupunctuur-termen:) het bloed weer op te bouwen en uw basis energie te versterken. Als u dan weer zwanger wordt zijn er in de “kritieke periode” (meestal tot 12 weken) meestal wekelijks behandelingen raadzaam.

Naast acupunctuur kunt u ook adviezen krijgen over uw voeding en levensstijl die kunnen helpen om uw zwangerschap goed door te komen.

Ervaringen met acupunctuurbehandelingen

★★★★★
5 5 1
Na een traject van bijna 2 jaar met IUI en IVF heb ik bij Saskia een afspraak gemaakt. Na één behandeling, voedingsadviezen en drukpunten om thuis aan te pakken was het gelukt; eindelijkzwanger! Wat een fijn persoon en behandeling. Zo dankbaar!

★★★★★
5 5 1
Last year I got in touch with Saskia after trying and failing to get pregnant for almost two years. Myself and my partner were about to start on the invasive journey of IUI/IVF when I decided to wait another few months whilst I tried acupuncture. It was marvelous! Saskia, was kind, calm and professional and was careful not to make any grand promises about falling pregnant. Instead, she guided me through the process of feeling healthy in my mind, eating well & taking care of my body. I never let my feet get cold now! This holistic approach worked wonders for me and within a few weeks I did indeed become pregnant. I now have a healthy baby son & I wouldn't hesitate to get back in touch with Saskia for other health complaints.

★★★★★
5 5 1
Na onze eerste zoon lukte het steeds wel zwanger te raken, alleen het vruchtje bleef niet zitten. Ik had al zoveel miskramen gehad, dat ik inmiddels in een IVF traject was beland. Een vriendin vroeg of ik wel eens acupunctuur had overwogen. Haar zus met dezelfde problematiek was daarvoor bij Saskia Schuijt geweest en dat had toen goed geholpen… Eigenlijk had ik nooit iets met al die “alternatieve dingen” maar mijn kinderwens was groot. Eenmaal op de afspraak hadden we gesprekken over wat mij bezig hield, mijn voedingspatronen en gemoedstoestanden. Er werden een paar naalden geprikt. Geen centje pijn! Ook kreeg ik voedingsadviezen. Een tijdje bleef ik wekelijks komen voor de naaldjes. Gek genoeg voelde ik ik in mijzelf iets veranderen. Mijn stoelgang werd regelmatiger, ik werd veel rustiger en genoot van het leven. Ik voelde dat de energie in mijn hele lijf beter begon te stromen. Ik besloot een maand of twee geen IVF medicatie te nemen en gewoon eens een wijntje te nemen en te genieten van onze zomervakantie in Spanje. Bij de eerste IVF poging in oktober, was het raak. Alweer, maar nu bleef het vruchtje zitten. Ik ben blijven prikken totdat de eerste kritische periode voorbij was. Het was goed. Het warme eten ipv koud, en de betere doorstroming in mijn lichaam hadden bewerkstelligd dat er een heerlijk warm plekje was voor mijn ukkie en hij wilde daar blijven. Sceptici, zoals ik ook ooit was, zullen denken dat het ook wel zo was gelopen zonder acupunctuur. Maar zij hebben niet gevoeld wat ik voelde, echt een verschil in mijn lichaam. Er zijn geen garanties, maar ik heb er baat bij gehad. Nog steeds voel ik zelf mijn drukpunten als ik mijn spanning te veel op voel lopen. Een les voor het leven!