Miskramen

Herhaalde miskramen

Als een zwangerschap vroegtijdig eindigt in een miskraam is dat een emotioneel zware gebeurtenis, zeker als het herhaaldelijk voorkomt.

Oorzaken

Er zijn veel mogelijke oorzaken voor een miskraam: genetische afwijkingen van de foetus; hormonale problemen; niet goed verlopen innesteling; vleesboom of poliepen in de baarmoeder; een stollingsafwijking; hoge leeftijd van de moeder. Het is in dit geval altijd belangrijk dat er door uw verloskundige of gynaecoloog uitgezocht wordt wat de oorzaak is en die, als het mogelijk is, verholpen wordt.

Maar er zijn ook vrouwen die herhaalde miskramen hebben waarbij geen medische oorzaak te vinden is.

Hoe kan acupunctuur helpen?

Als een genetische afwijking de oorzaak is van een miskraam zal acupunctuur uiteraard niets doen. Als het vruchtje niet levensvatbaar is doet acupunctuur daar ook niets aan.Miskramen en acupunctuur

Maar voor vrouwen waarbij geen medische oorzaak voor herhaalde miskramen te vinden is kan acupunctuur een goede optie zijn. Door regelmatige behandelingen kan de bloedtoevoer naar de baarmoederwand verbeteren. De kwaliteit van sperma kan verbeteren. Het kan de rijping van eitjes stimuleren en het kan u hormonaal beter in balans brengen. Daarnaast zal acupunctuur er voor zorgen dat uw algehele energie verbetert en u zich meer ontspannen voelt.

Aantal acupunctuurbehandelingen

Het is aan te raden na een miskraam eerst een aantal acupunctuurbehandelingen te ondergaan om (in acupunctuur-termen:) het bloed weer op te bouwen en uw basis energie te versterken. Als u dan weer zwanger wordt zijn er in de “kritieke periode” (meestal tot 12 weken) meestal wekelijks behandelingen raadzaam.

Naast acupunctuur kunt u ook adviezen krijgen over uw voeding en levensstijl die kunnen helpen om uw zwangerschap goed door te komen.

Heeft u last van miskramen? Bel Saskia voor meer informatie of een afspraak: 06 – 4142 1791 of mail naar saskia.schuijt@gmail.com.