Slapeloosheid

slapeloosheid behandelen met acupunctuurSlapeloosheid – Voor de meeste mensen is slapen iets fijns en vanzelfsprekends; je bent moe, je
gaat in bed liggen en bent kort daarna in dromenland om 7 uur later weer wakker te worden en vol energie aan een nieuwe dag te beginnen.

Maar als je last hebt van slapeloosheid kun je steeds meer op gaan zien tegen de nacht. En die angst op zich helpt het hele proces van inslapen ook weer niet…

Men spreekt over slapeloosheid of insomnie wanneer je voor langere tijd moeite hebt met in slaap vallen of met doorslapen ‘s nachts.

Bij mensen die last hebben van slapeloosheid heeft dit invloed op hun functioneren en welzijn. Je kunt je slechter concentreren, bent prikkelbaar en te moe om de dag door te komen. Slapeloosheid kan uiteindelijk leiden tot een verminderde weerstand, depressie en angststoornissen.

Iedereen slaapt wel eens wat slechter maar ongeveer 10% van de mensen last van chronische slapeloosheid.

De oorzaken zijn heel divers: een angststoornis of depressie, pijnklachten ,hormonale veranderingen als zwangerschap of de menopauze. Maar ook een teveel aan stress of piekeren, verlies van een geliefde of een ontslag kan zorgen voor langdurige slapeloosheid.

Hoe kan acupunctuur helpen tegen slapeloosheid?

Slapeloosheid is vanuit de acupunctuur te verklaren doordat de balans tussen yin en yang verstoord is. Met andere woorden: een verstoring in je natuurlijke dag-/nachtritme.

Normaal gesproken hoor je overdag meer Yang te zijn (staat voor: energie, licht, warmte, etc). In de loop van de dag verander je naar meer Yin (rust, donker, koel, etc) als het goed is.

Als de balans tussen Yin en Yang verstoord is kun je slaapproblemen krijgen. Hier kun je met acupunctuur verandering in brengen.

Er zijn acupunctuurpunten die een tekort aan Yinne energie (die nodig is om in te slapen) kunnen aanvullen of een teveel aan Yange energie (teveel activiteit in je hoofd, hoge hartslag, klaar wakker zijn ‘s nachts) vermindert. Door met acupunctuur als het ware je biologische klok te resetten kom je weer in een normaler slaapritme en ben je overdag fitter.

Slapeloosheid behandelen

Naast acupunctuur kunt u adviezen verwachten over uw leefpatroon, voeding en algemene “slaaphygiene”.

Ik hoop dat als u angst heeft om te gaan slapen, oververmoeid bent door slaapgebrek of als u slaapmedicatie overweegt u eerst acupunctuur zult proberen! Vaak werkt het verrassend goed!

Ik heb veel mensen weer op een gezonde en ontspannen manier aan een normaal slaappatroon zien komen door acupunctuur.  Meestal weet u na een paar behandelingen wel of het u kan helpen.

Belt u gerust voor meer informatie of als u een afspraak wilt maken voor een acupunctuurbehandeling!

Tel: 06 – 41 42 1791
mail: saskia.schuijt@gmail.com

Ervaringen met acupunctuurbehandelingen

★★★★★
5 5 1
Al geruime tijd last van inslaapproblemen en onrustig gevoel. Al bij het eerste bezoek een goed gevoel. Saskia is een hele prettige lieve vrouw, geeft rust, neemt de tijd, zeer vakkundig! Na een paar behandelingen is de onrust weg en het inslapen gaat een stuk beter. Ben heel erg tevreden.

★★★★☆
4 5 1
Zeer tevreden over mijn bezoekjes aan Saskia. Ze heeft me enorm geholpen met mijn slapeloosheid en mijn hoofdpijn. De behandeling verloopt altijd rustig, met een lekker kopje thee en heerlijk muziek op de achtergrond. Een echte aanrader!

★★★★★
5 5 1
Ik ken Saskia al geruime tijd maar had niet de illusie dat iets of iemand mij kon helpen met mijn slaapprobleem. Al jaren slaap ik slecht of helemaal niet. ( Doodmoe en niet in slaap kunnen komen of in slaap storten om 23.30u en dan wakker worden om 0.22u .....) Ben onder behandeling geweest bij een slaapcentrum. Het zou kunnen dat slaapapneus mij wakker houden. De cpap helpt echter niet bij het slapen wel tegen het snurken (volgens mijn vrouw). "Probeer het dan eens" heeft Saskia zo vaak gezegd maar ik had, eigenwijs als ik ben, geen vertrouwen in accupunctuur. Ik heb echter mogen ervaren dat na de eerste behandeling, in december 2016, ik al gelijk de eerste nacht tot 8 uur heb geslapen. In januari 2017 heb ik nog een behandeling gehad. Nog steeds gaat het slapen goed.