Slapeloosheid

slapeloosheid behandelen met acupunctuurSlapeloosheid – Voor de meeste mensen is slapen iets fijns en vanzelfsprekends; je bent moe, je
gaat in bed liggen en bent kort daarna in dromenland om 7 uur later weer wakker te worden en vol energie aan een nieuwe dag te beginnen.

Maar als je last hebt van slapeloosheid kun je steeds meer op gaan zien tegen de nacht. En die angst op zich helpt het hele proces van inslapen ook weer niet…

Men spreekt over slapeloosheid of insomnie wanneer je voor langere tijd moeite hebt met in slaap vallen of met doorslapen ’s nachts.

Bij mensen die last hebben van slapeloosheid heeft dit invloed op hun functioneren en welzijn. Je kunt je slechter concentreren, bent prikkelbaar en te moe om de dag door te komen. Slapeloosheid kan uiteindelijk leiden tot een verminderde weerstand, depressie en angststoornissen.

Iedereen slaapt wel eens wat slechter maar ongeveer 10% van de mensen last van chronische slapeloosheid.

De oorzaken zijn heel divers: een angststoornis of depressie, pijnklachten ,hormonale veranderingen als zwangerschap of de menopauze. Maar ook een teveel aan stress of piekeren, verlies van een geliefde of een ontslag kan zorgen voor langdurige slapeloosheid.

Hoe kan acupunctuur helpen tegen slapeloosheid?

Slapeloosheid is vanuit de acupunctuur te verklaren doordat de balans tussen yin en yang verstoord is. Met andere woorden: een verstoring in je natuurlijke dag-/nachtritme.

Normaal gesproken hoor je overdag meer Yang te zijn (staat voor: energie, licht, warmte, etc). In de loop van de dag verander je naar meer Yin (rust, donker, koel, etc) als het goed is.

Als de balans tussen Yin en Yang verstoord is kun je slaapproblemen krijgen. Hier kun je met acupunctuur verandering in brengen.

Er zijn acupunctuurpunten die een tekort aan Yinne energie (die nodig is om in te slapen) kunnen aanvullen of een teveel aan Yange energie (teveel activiteit in je hoofd, hoge hartslag, klaar wakker zijn ’s nachts) vermindert. Door met acupunctuur als het ware je biologische klok te resetten kom je weer in een normaler slaapritme en ben je overdag fitter.

Slapeloosheid behandelen

Naast acupunctuur kunt u adviezen verwachten over uw leefpatroon, voeding en algemene “slaaphygiene”.

Ik hoop dat als u angst heeft om te gaan slapen, oververmoeid bent door slaapgebrek of als u slaapmedicatie overweegt u eerst acupunctuur zult proberen! Vaak werkt het verrassend goed!

Ik heb veel mensen weer op een gezonde en ontspannen manier aan een normaal slaappatroon zien komen door acupunctuur.  Meestal weet u na een paar behandelingen wel of het u kan helpen.

Belt u gerust voor meer informatie of als u een afspraak wilt maken voor een acupunctuurbehandeling!

Tel: 06 – 41 42 1791
mail: saskia.schuijt@gmail.com