Hooikoorts

Acupunctuur tegen Hooikoorts

allergie en hooikoortsDe lente is voor veel mensen een heerlijke tijd, behalve als je last hebt van hooikoorts

Door stuifmeelkorrels, graspollen of pollen van bomen in de lucht krijgen mensen met hooikoorts een overgevoeligheidsreactie van het immuunsysteem. De pollen worden door het afweersysteem behandelt als een vijand die met ontstekingsreacties te lijf moet worden gegaan.

Het gevolg is dat de slijmvliezen van neus en ogen gezwollen en geïrriteerd raken. Ook een loopneus, niesbuien, branderige ogen, hoofdpijn, benauwdheid en vermoeidheid zijn een gevolg.

Medicijnen

Met anti histamine medicijnen kun je deze overdreven reactie van het immuun systeem verminderen. Maar dit mag je niet te vaak gebruiken. Bij sommige mensen geeft dit ook vervelende bijwerkingen als sufheid of werkt het gewoon niet afdoende.

Acupunctuur

Acupunctuur kan de acute verschijnselen van hooikoorts verminderen. Maar ook op de lange termijn kan acupunctuur wat betekenen door de weerstand te verbeteren.

Door flinterdunne naaldjes te zetten op speciale acupunctuurpunten verbetert de doorstroming van de lever-energie bijvoorbeeld. Daarbij wordt de milt energie opgebouwd, wat al snel zorgt voor een vermindering van alle hooikoortsverschijnselen.

Maar verder is het ook zeker aan te raden in het jaar erop preventief een aantal acupunctuurbehandelingen te ondergaan voordat het hooikoorts-seizoen begint. Zelfs al in de winter, om minder last te hebben van de pollenallergie. Na een paar jaar een aantal sessies te doen voor de lente begint zullen de klachten hoogst waarschijnlijk steeds minder worden of soms zelfs helemaal verdwijnen.

De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) stelt dat wetenschappelijk bewezen is dat acupunctuur goed werkt tegen hooikoorts.

Ook is er in februari 2013 een uitgebreid Duits onderzoek geweest dat is verschenen in “the Annals of internal medicine”over hooikoorts. De groep mensen die acupunctuur kregen voelden zich beter en hadden beduidend minder medicijnen gebruikt. Dit vergeleken met de groep die alleen medicijnen gebruikten of de groep die nep-acupunctuur kregen.

Kortom: heeft u last van hooikoorts? Bel Saskia voor meer informatie of een afspraak: 06 – 4142 1791 of mail naar saskia.schuijt@gmail.com.