Burn-out

Bent u voor uw gevoel compleet opgebrand, snel aangebrand en hebt u allerlei onbegrepen lichamelijke klachten? Heeft u daarnaast misschien last van nervositeit, duizeligheid , bent u niet meer in staat om van het leven te genieten? Het kan zijn dat u last heeft van een Burn-out.

Door te lange tijd teveel bloot te staan aan stress, zorgen en teveel te vragen van uzelf kan het ,als u pech heeft , resulteren in een burn-out.

Mensen kunnen over het algemeen goed omgaan met stress. Het kan de combinatie zijn van te lange overbelasting op het werk,  heftige gebeurtenissen in het prive-leven, niet meer kunnen ontspannen ,die ervoor zorgt dat iemand een burn-out krijgt.

Simpel gezegd: u heeft te lange tijd meer energie verbruikt dan uw lichaam en geest aankunnen en het lijf zegt: STOP!

Burnout klachten

Wat kan acupunctuur betekenen bij Burn-out klachten?

Acupunctuur kan er allereerst voor zorgen dat u zich beter kunt ontspannen en u beter gaat slapen. Daardoor voelt u zich direct al wat beter.

Daarnaast is de behandeling erop gericht om het tekort aan energie weer aan te vullen.

Dit kan door acupunctuurpunten te gebruiken die de nier- en de miltenergie stimuleren. Vanuit “acupunctuur-perspectief” is deze energie bij mensen met een burn-out vaak zwaar uitgeput. Ook kan ik goede adviezen geven over voeding en leefstijl en met u kijken naar de beste manier om beter te leren ontspannen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen dat nodig is hangt sterk af van uw situatie en hoe u op de eerste behandelingen reageert. Meestal zijn in het begin wekelijks behandelingen raadzaam die dan langzaam worden afgebouwd.Vaak is een “onderhouds-dosis” acupunctuur aan te bevelen als er eenmaal verbetering is.

Het is wel realistisch om te zeggen dat acupunctuur niet een quick fix is voor een burn-out!  Een burn-out is een vervelende maar noodzakelijke manier om beter naar uw lichaam & geest te leren luisteren.

Acupunctuur kan u helpen om die weg iets makkelijker te maken!

Belt u gerust als u een afspraak wilt maken of meer informatie wilt:
Tel: 06-4142 1791
of mail: saskia.schuijt@gmail.com

Ervaringen met acupunctuurbehandelingen

★★★★★
5 5 1
Na flinke burn-out klachten een aantal sessies acupunctuur gehad bij Saskia, dit ter voorbereiding op het reintegratie proces. Was erg onder de indruk van de kennis en kunde van Saskia. Daarnaast een erg ontspannen sfeer, waarbij er goed naar je geluisterd wordt en de behandeling bijzonder op de persoon afgestemd is. Belangrijkste van alles, ik ben op dit moment met veel plezier weer aan mijn werk begonnen. De acupunctuur heeft daar zeker aan bijgedragen.