Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur een natuurlijke Facelift

Cosmetische acupunctuur is in Nederland nog vrij onbekend maar werd in het oude China al gebruikt om het gezicht van de concubines te verfraaien. De laatste tijd zijn steeds meer acupuncturisten in het westen zich ook  gaan toeleggen op deze  gezichts-acupunctuur.cosmetische acupunctuur Leidschendam Voorburg

Het wordt vaak gebruikt door mensen die er wat gezonder, frisser of stralender uit willen zien maar geen botox of chirurgische ingrepen willen laten doen of voor wie een gewone gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialiste te weinig doet.

Hoe werkt cosmetische acupunctuur?

Door minuscule, flinterdunne naaldjes in rimpels te zetten wordt op den duur de collageenproductie gestimuleerd, de stevigheid van de huid verbeterd, poriën worden kleiner, hangende oogleden verminderen en de hormonale balans wordt verbeterd.

Deze vorm van cosmetische acupunctuur wordt ook wel facial rejuvenation acupunctuur genoemd , maar dat is niet geheel juist omdat de behandeling naast het werken aan  het gezicht ook de rest van het  lichaam beïnvloedt. Het is een holistische gezichtsbehandeling waarbij uw huidproblemen niet alleen op lokaal niveau worden aangepakt, maar ook dieper in het lichaam.

Uw gezicht weerspiegelt uw gezondheid.

Vandaar dat er ook gebruik wordt gemaakt van gezichtsdiagnose in de Chinese geneeskunde. U kunt bijvoorbeeld last hebben van donkere kringen onder uw ogen; dan wordt er gewerkt op de nierenergie. Of u heeft hangende oogleden wat weer correspondeert met de milt en de blaas. Op die manier wordt de dieperliggende oorzaak van uw “huidprobleem” gezocht.

De duur van een cosmetische acupunctuurbehandeling is 1.5 uur.  We beginnen  met een anamnese, dan volgt de acupunctuur op het lichaam en daarna de naaldjes in het gezicht. Het geheel wordt afgesloten met een ontspannende cosmetische acupunctuurgezichtsmassage met heerlijke organic gezichtsolie.

Deze vorm van acupunctuur wordt gedaan met nog dunnere en kleinere Japanse wegwerp naaldjes dan reguliere acupunctuur. Een cosmetische acupunctuurbehandeling wordt doorgaans ook als heel ontspannen ervaren. (Er worden vaak wel veel meer naaldjes gebruikt dan bij een reguliere acupunctuurbehandeling. Afhankelijk van de lengte van de rimpel gaan er soms al een stuk of 15 minuscule naaldjes in per rimpel.)

Om een goed resultaat te bereiken is een serie van 10 tot 12 behandelingen aan te raden met maximaal een week er tussen.
Kosten per behandeling: 135 euro (1,5 uur)

Proefsessie Cosmetische acupunctuur 67,50 euro (45 min)

N.B.: Als u last heeft van hoge bloeddruk, migraine of holteproblemen is het beter daar eerst voor behandeld te worden voordat u begint aan deze vorm van gezichtsbehandeling.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Schuijt
Tel: 06- 4142 1791